Huurtoeslag mogelijk door huurkorting

Voor alle woningen is huurtoeslag mogelijk, afhankelijk van je leeftijd. Voor jongeren onder de 23 jaar geven we op de reguliere woningen een huurkorting, zodat zij ook in aanmerking komen. Ben je 23 jaar of ouder? Dan vervalt de korting, omdat je nu ook zonder die korting huurtoeslag kan ontvangen.

Grotere woningen

Er zijn enkele grotere woningen (waar geen huurkorting voor geldt, ongeacht de leeftijd) en daarvoor is dus geen huurtoeslag mogelijk voor jongeren onder de 23 jaar. Deze grotere en dus iets duurdere woningen (niet in het overzicht hieronder) zijn ideaal voor wat oudere studenten, die wél huurtoeslag kunnen ontvangen voor de grotere woningen. De kale huurprijs voor deze woningen ligt tussen de €515 en €615, de servicekosten zijn gelijk. Bekijk hier foto’s van deze grotere woningen .

Servicekosten en huurtoeslag aanvragen

Bij het voorschot voor de servicekosten zit het volgende allemaal inbegrepen; supersnel internet, stoffering en meubilering, nutskosten en verwarming van je eigen woning en de gemeenschappelijke ruimtes, beveiliging en schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes. Slechts een klein deel van het voorschot dat je betaalt voor de servicekosten telt mee in de ‘rekenhuur’. De belastingdienst baseert de huurtoeslag op deze rekenhuur. Zie ook meer informatie huurtoeslag .

Campuscontract  

  • Je kan er maximaal tot een jaar na je afstuderen wonen
  • Je hebt een opzegtermijn van minimaal één volledige kalendermaand
  • Huurkorting tot je 23e*

*Op de kale huurprijs geven we studenten jonger dan 23 jaar een korting. Dat doen we omdat zij dan ook in aanmerking komen voor huurtoeslag. Ben je 23 jaar of ouder, dan maak je ook aanspraak op huurtoeslag zonder die korting. Of je in aanmerking komt voor huurtoeslag kan je nagaan bij Belastingdienst .